TEMA ENERGIMEDISIN

TARA-metoden - for behandling av stress, sjokk og traumer

TARA står for: Tools for Awakening Resources and Awareness.

Skapt for vår tid av den amerikanske nevropsykologen Stephanie Mines, Ph.D. under navnet TARA Approach. En energimedisin som i Japan kalles Jin Shin som er satt sammen med kunnskap om hvordan stress og traumer påvirker psyke, hjerne og nervesystem.

Brukes av terapeuter og healere, men også en selv-hjelps-metode ved en rekke ulike tilstander.

Jin Shin betyr empatiens kunst, og den opprinnelige metoden kommer fra det gamle Japan. I 1912 ble metoden gjenoppdaget av Jiro Murai. Han lærte metoden videre til Haruki Kato og Mary Iino Burmeister, og Sephanie Mines var en av Marys første elever i USA.

Den spirituelle dimensjonen ved Jin Shin Tara viser seg spesielt via de 8 ekstraordinære meridianene. De 8 ekstraordinære meridianene kan rett og slett kalles "den hellige gral" da de regnes som sjelens vei inn i fysisk kropp under forstertiden, og er dermed vår direkte adgang til den åndelige verden som vi kommer fra. Vi vektlegger utvikling av hjertebevissthet og evnen til å lytte. En TARA-behandler lytter til energipulsene i kroppen, til ordene og historiene, til pusten og det usagte. Sammen skaper vi et møte der vi prøver å finne bølgen som bærer oss begge.

I Norge ledes utdannelsen av psykomotorisk terapeut, traumeterapeut og TARA-lærer Runa Helmersen. Hun samarbeider med Nordens Lys AS i Fredrikstad, og holder forskjellige kurs i metoden gjennom hele året. Se www.nordenslys.no for kursplan.

Forfattere

TARA-lærer Runa Helmersen.

Runa er psykomotorisk terapeut med 20 års erfaring. Hun har de siste årene fordypet seg i traumebehandling, nevroaffektiv psykoterapi og TARA metoden. Hun gir individuelle TARA-behandlinger i sin private praksis Nesodden/Nordre Frogn, i terapeutfelleskapet Steinerudterapeutene på Heggeli i Oslo (www.steinerudterapeutene.com) og enkelte ganger på Nordens Lys AS i Fredrikstad (www.nordenslys.no).

Runa Helmersen har skrevet to bøker og er fast spaltist i magasinet 55Pluss der hun skriver under spalten Kropp og sjel.